wisselt aanslaan van de motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
XC70
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/9
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
2667
Gepost: 14-05-2014 12:49
Professional

Nieuwenhuizen1


Autobedrijf Nieuwenhuizen

Lid sinds: 19-02-2010
30 bijdragen

 Klacht is dat de auto soms niet in 1 keer aanslaat. De klacht is ongeveer 1 jaar geleden begonnen maar kwam zeldzaam voor. Auto slaat heel kort aan en direct weer af. Na 1 , 2 of 3 keer start knop indrukken slaat hij wel direct aan en blijft goed lopen. Soms weken goed. Nu is het probleem groter geworden. Hij slaat bij koude motor direct aan en loopt goed. Zodra warm slaat de motor of helemaal niet meer aan en na vele starten vaak ook niet meer. Sporadisch soms wel en loopt dan 100% goed. Afkoelen (ongeveer 4 uur) slaat motor zonder problemen aan.

Wat opvalt is dat als de motor aanslaat (begin van de problemen) dat de motor in een laag toerental loopt (+-800 toeren) en dan ook weer afslaat. Als de motor direct +-1100 toeren loopt blijft hij gewoon lopen en is er niets aan de hand.

We hebben als eerste de motor uitgelezen met de bosch kts maar geen gegevens beschikbaar (niet 1 duidig herkend) en ben je al snel uitgewerkt. Overige systemen is wel goed uit te lezen. Eobd uitlezen en een paar vage storingen welke wij niet herkennen. Vervolgens bij een volvo specialist de auto uitlezen (vida systeem) en geen foutcode's. Brandstof druk en spanningen gecontroleerd en zijn (zoals het lijkt) goed. Bougie's zijn donker, lijkt op slechte verbranding maar geen oorzaak kunnen vinden. Bougie's vervangen maar helpt niets.

Heeft iemand een idee waarin we het kunnen zoeken? We horen het graag.

 

 

  

 

 

Gemeten

brandstof druk, boordspanning, temperatuur

Uitgelezen met

kts, vida

Foutcodes

niets

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen