P0CEA Koelvloeistofpomp electronica hybride aandrijving/elektrisch rijden – functiefout

Volvo
Merk
Volvo
Model
XC90
Type
XC90
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Hybride
Reacties
1
Bekeken
92
Gepost: 16-10-2024 18:15
Professional

JBA


Anders/Overig

Lid sinds: 10-06-2017
5 bijdragen

Beste,

Momenteel hebben wij een gelijkaardig probleem met eenzelfde wagen Volvo XC90 T8 -   YV1LFBABDH1129002 van 2016.

Symptonen waarvoor de wagen binnenkwam, wagen start normaal op maar komt na enkele minuten rijden in foutmodus - valt uit en rijd niet meer. Terug opstarten en weer voor enkele kms , daarna terug stilvallen.

Na diagnose hebben we volgende storing.

Wagen geeft storing P0CEA Koelvloeistofpomp electronica hybride aandrijving/elektrisch rijden – functiefout /  met actia diagnose apparaat.

Koelvloeistofpomp vervangen ( visueel ok en hoorbare werking)  - storing blijft aanwezig. Momenteel na het ontluchten wil de wagen niet meer opstarten.

Bij het starten horen we een relais aangaan en direct terug afslaan. enige fout die we kunnen uitlezen is de P0CEA.

De batterij voor het hybride systeem kan ook niet meer opgeladen worden, we dachten dat deze leeggelopen was tijdens het ontluchten en testen.

Bij verder nazicht blijkt er waterinfiltratie in het interieur te zijn aan de linkerzijde, de afvoer van het dak was niet door het schutbord gevoerd maar in het interieur van de wagen. 

Momenteel hebben we 2 gecorrodeerde stekkers vervangen en 2 herstellingen aan de bekabeling onder de voorzetels uitgevoerd. Echter zonder resultaat. 

Onze vraag is of er soms iemand over een electrisch schema van de koelvloeistofpomp beschikt, zodoende we deze kunnen controleren.

Alvast al bedankt.

Mvg,

Johan.  

Uitgelezen met

Actia

Foutcodes

P0CEA Koelvloeistofpomp electronica hybride aandrijving/elektrisch rijden – functiefout

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken