dashboard en instrumenten verlichting valt uit bij lopende motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/1
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
3341
Gepost: 30-08-2010 19:05
Professional

Bas

1e bedrijfsauto monteur

Lid sinds: 29-08-2010
18 bijdragen

Hallo ik heb hier een focus 1.8 Ghia uit 2000 waarbij de dashboard en instrumenten verlichting na een paar minuten uitvalt als de motor loopt.
het was eerst zelfs erger toen viel de verlichting meteen uit zodra de motor liep.
als je dan expres de motor af laat slaan gaat de verlichting ook niet branden dan moet je eerst weer de hoofd verlichting uit en weer inschakelen.
maar zodra de motor weer loopt valt alles weer uit.
heb de printplaat van de tellerbak schoon gemaakt en sindsdien valt hij na een paar minuten uit of valt hij uit als je de dimmer op z'n laagst zet..als je die dan weer omhoog wil draaien dan doet hij het niet meer..ook dan moet je de verlichting eerst weer in en uit schakelen.
heb de schakelaar een keer los gehad en printplaat schoon gemaakt en een beetje met het pot-metertje van de dimmer gespeeld hierna leek alles weer normaal te functioneren maar vandaag bleek dat de instrumenten en dashboard verlichting weer uitvallen na een paar minuten.

Iemand een idee of heeft iemand iets soort gelijks meegemaakt en weet een oplossing voor het probleem?

alvast bedankt!

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen