Deursloten springen open na afsluiten auto.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/6
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
2906
Gepost: 03-02-2014 11:26
Professional

TPeters

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 26-04-2013
14 bijdragen

Beste collega's

 

We hebben een Focus staan waar de deursloten open springen na het afsluiten, dit kan na 10 seconden zijn maar ook na +/- 1 uur.

 

Het lv deurslot is al vervangen en de kabelboom is nagezien, aan de rechter kant heb ik 1 stekkertje los gehaalt van het deurslot wie doorgeeft aan de GEM dat alle deuren open mogen. Om het even te proberen, dit leek in eerste instantie het probleem maar de klant is weer terug gekomen na ongeveer een week met het zelfde probleem.

De parameters heb ik gecontroleerd en dit werkt correct, alleen geeft de algehele toestand van de cv constant gesloten aan, wanneer de deuren worden geopent geeft hij heel even geopend aan.

Nu zit ik zelf te denken dat er wat mis is met de GEM module, want deze regelt of de deuren open of dicht mogen. Heb zelf een keer meegemaakt met een V50 dat vocht/ruitensproeier problemen veroorzaakt heeft, overgangsweerstand op de stekker. Dit leek in eerste instantie niet aan de hand.

 

 Heeft iemand toevallig ervaring met dit probleem?, klant komt woensdag en wou me even verdiepen in dit probleem, alvast bedankt voor de moeite.

 

Uitgelezen met

-

Foutcodes

-

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen