Motor houdt vaag in en slaat soms af

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
368
Gepost: 17-01-2024 15:35
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Beste mensen, we hebben hier deze focus met een vaag probleem. Al het een en ander aan gedaan maar klacht blijft.

Klacht: met een warmere motor houdt ie vaag in met constante snelheid(1900-2250 toeren). Ik kan het het beste omschrijven alsof iemand er met een touw aan de achterkant elke keer aan loopt te trekken. Of de handrem erop en eraf doet. Hij slaat ook zo nu en danĀ af als je door een bocht wilt, afremmen naar 2e versnelling en weg is ie. Dan ruik je de bekende katalysator misfire geur zeg maar.

Geen foutcodes, gaspedaal gewisseld geen verschil, gasklep opgestuurd en is getest=goed, compressie goed, bougies vernieuwd. Brandstofdruk gemeten, is goed en strak. In het begin hadden we ook problemen met aanslaan maar na gasklep reinigen is dit weg. Motor heeft wel last van olieverbruik.

Wie herkent dit probleem en waar gaat dit nog naartoe? Denk zelf nog aan lambdasensor vervuild door olieverbruik? Heb ook nog doorgekregen de accu maar die test ik goed. Ik zie wel dat er een 60Ah/540A is staat en er een 72Ah/680A wordt opgegeven...

Alle info is welkom! Alvast bedankt!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken