Custom slaat niet aan / geen raildruk

Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Transit
Uitvoering
-
Bouwjaar
2020
Brandstof
Diesel
Reacties
60
Bekeken
1142
Gepost: 29-02-2024 14:10
Professional

keesvervoort

Eigenaar universeel autobedrijf

Lid sinds: 25-11-2007
92 bijdragen

Goedemiddag,

We hebben hier een vraagstuk staan:

Auto komt hier binnen met de klacht dat deze rijdend neer is gezet, en bij opnieuw starten, deze niet meer aan wilde slaan. Bij binnenkomst bleek ook de accu helemaal leeg. Deze een nieuwe gemonteerd, en inderdaad de auto gooit goed rond maar slaat niet aan. 

1 foutcode aanwezig: P0087 raildruk te laag. 

opvoerdruk / brandstoffilter gecontroleerd. 5 bar en volop diesel, tot aan de hogedrukpomp. 

Bij meetwaardes komt de raildruk niet hoger dan 5 bar. Met een analoge brandstofdrukmeter rechtstreeks op de rail gemeten, slaat ook niet uit. 

Aandrijving van de hogedrukpomp gecontroleerd, deze wordt met een tandwielverbinding aangedreven, en draait ook volop mee. Via de olievuldop naar de natte distributieriem gekeken, deze ligt er op en draait ook mee. 

Hierop de hogedruk injectiepomp vervangen ( orig. Ford ) maar je raad het al, nog steeds niet aanslaan. Ook niet na uitgebreid ontluchten met aansturing testkast. 

Het lijkt er op dat de drukregelaar op de pomp de verbinding met de retour continu open zet. Hier komt namelijk plankgas diesel uit. Gemeten op de drukregelaar ( stekker aangesloten ) 2.5 v. bij contact aan, 2.0 v bij starten. Ik vind het vreemde waardes, maar ik weet ook niet wat het wel moet zijn? 

Ik verwacht dat deze dus niet goed aangestuurd wordt, maar hier komen we niet verder. Ik weet niet welke variabelen hierop allemaal van invloed zijn. 

Het vermoeden lag even bij de nokkenas/krukas synchronisatie, maar bij digitaal controleren met de texa geeft deze aan dat dit in orde is. 

Iemand ervaring mee of een tip ? 

b.v.d. 

Geert

Uitgelezen met

Texa

Bijgewerkt door keesvervoort op 29-02-2024 14:47
Bijgewerkt door keesvervoort op 29-02-2024 14:51
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken