Moeilijk wegrijden bij kachel op stand 1 of 2

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
4120
Gepost: 12-11-2009 19:33
Professional

Profie

Monteur

Lid sinds: 06-05-2008
15 bijdragen
Collega's, ik zit met een gek probleem.

Als de airco werd ingeschakeld, was er af en toe een probleem met het wegrijden. De dieselmotor had zelfs bij volgas nauwelijks kracht genoeg om op toeren te komen. Daarbij stond de ventilator - die moet worden ingeschakeld als de airco aan staat - op stand 1 of 2.

Op een gegeven moment werkte de ventilator niet meer op deze standen, maar alleen op stand 3 (de snelste). We hebben een nieuwe weerstand geplaatst omdat de oude verbrand is. (zie bijlage)

Na twee dagen is hetzelfde probleem terug, de weerstand is niet verbrand. We hebben een betere massa-verbinding gemaakt door de metalen kap over de weerstand met twee nieuwe boutjes aan de wielkast vast te zetten. Alles werkt gedurende twee weken.

Opvallend is dat het wegrijprobleem zich niet meer heeft voorgedaan, maar de weerstand is duidelijk veel te heet geweest, zie afbeelding. Na het verwijderen van de weerstand werkt de ventilator - dus ook de airco - gewoon op stand 3. De 30A zekering in het circuit van de ventilator is heel.
 

Rara, wat is hier aan de hand en wie kan hier een verklaring voor geven?

Downloads (1)

  • dsci0051.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken