SLK 230; Accu los gehad, loopt totaal niet meer goed

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
SLK
Type
TYPE R170
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
4599
Gepost: 28-12-2008 22:46
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Nadat ik de accu uit mijn SLK 230 bwjr:1999 eruit heb gehad loopt hij ineens enorm slecht.

Bij de eerste start viel me vrijwel meteen op dat ie even hoger stationair draaide dan normaal, na ongeveer 10 seconden liep hij weer op het normale toerental.

Bij het wegrijden werd me meteen duidelijk dat er iets mis was. Als ik nu het gas ineens helemaal intrap vanuit een lager toerental, dan lijkt hij te verzuipen en dreigt af te slaan. Duw ik het gaspedaal langzaam in, geleidelijk aan met het oplopende toerental mee, dan is er nagenoeg geen gesputter en kan ik vrij aardig op toeren komen.

Nu heb ik vooraf volgende werkzaamheden verricht;

Op de 2 buitenspiegels kappen gemonteerd met ingebouwde knipperlichten, ivm het doorvoeren van de kabels heb ik de zekeringkast open gemaakt, 2e kapje eraf gehaald en het zekeringpaneel zelf losgemaakt en een beetje eruit getilt.

Accu eruit gehaald, bodemplaat v/d accubak eruit gehaald en aan beide deuren de bekleding eraf gehaald, elektrisch verstelbare speigels eraf gehaald.

Nu heb ik al nagekeken in de omgevingen waar ik gewerkt heb of daar een slangetje, kabel o.d. los zat. Tot nu toe niets kunnen ontdekken.

Wat mij opviel toen ik de accu weer aansloot dat bij het monteren van de min-pool aardig wat stroom werdt weg getrokken. Ik kon zien dat er lichte vonkjes kwamen, vergelijkbaar met het vuursteentje van een aansteker. Heb de accuklem hierop nog 2 maal los gemaakt en die vonkjes bekeken !!!

Binnenverlichting stond wel aan, verder niets.

Misschien kan iemand mij vertellen of dit probleem nu is ontstaan door het loskoppelen v/d accu, of dat ik toch misschien ergens iets los heb gestoten o.d.?

Indien het probleem komt doordat ik de accu los heb gehad, wat is hieraan te doen?

b.v.d. Theo

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken