Kortsluiting Dynamo

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Combo
Type
Combo II
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998/2
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
2375
Gepost: 04-03-2015 23:23
Professional

fonscombo

Monteur
van Loenhout autotechniek
Universeel

Lid sinds: 03-03-2015
3 bijdragen

Mijn combo is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een steenmarter. Na mijn bezoek aan tegelen (waar het best veel voorkomt) ben ik naar huis gereden en onderweg viel op dat de accu niet werd bijgeladen (verlichting werd zwakker). Thuisgekomen bleek dat de groene en blauw/witte draad van de stekker op de dynamo compleet waren samengesmolten. Waarschijnlijk heeft het beest aan de stekker onder het brandstoffilter zitten knagen (groene draad gerafeld). Ik heb de draadboom open gewerkt en de groen en blauw/witte draad vanaf deze stekker opnieuw aangelegd naar de dynamo. Vervolgens gestart maar de accu werd niet bijgeladen.

Kan het zijn dat hierdoor de dynamo is gesneuveld?

Vandaag nog een paar keer gestart, maar dat doet ie nu ook niet meer (startmotor draait, maar motor slaat niet aan).

Vanavond de meerdere relais bekeken (groen en gele onder dashboardkastje), maar ik zie geen schade en als ik ze uit de auto voorzie van spanning klikken ze. Verder valt me op dat ik nergens een voorgloei relais hoor klikken, terwijl het gloeilampje wel uit gaat.

Kan het zijn dat de Multec-sturing is gesneuveld?

Wat ik er nog bij moet vertellen is dat de afgelopen tijd het laadlampje knipperde op het dashboard bij stationair draaien

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen