Stationaire regeling werkt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/1
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
1589
Gepost: 29-10-2015 15:51
Professional

newo


Universeel

Lid sinds: 30-01-2008
64 bijdragen

Goedenmiddag,

Wij hebben hier in de werkplaats een Opel staan die binnen kwam met het probleem dat deze zaagte in zijn toerental met constant rijden. De foutcode: "P0505 stationaire regeling" kwam naar voren. Na het wissen hiervan kwam deze gelijk terug. Na diagnose bleek de stationaire regel motor defect, dus de unit vervangen.

Nu wil de Corsa niet meer stationaire lopen. De foutcode is gewist en komt niet terug, ook zijn de basis instellingen gewist. Na meten aan de stationaire versteller kwam ik er achter dat deze wel aangestuurt wordt maar dan alleen maar terug(om het toerental te laten zakken). Alle meetwaarde kloppen in mijn ogen. Temperatuur, gasklep stand, motor toerental, etc. 

Nu weet ik dat het bij deze ECU's het nog wel eens voor komt dat er een slechte massa is op het huis van de ECU. Daarom heb ik de massa gecontroleerd en gereinigd en gelijk de stekkers van de ECU ook ingespoten met contactspray. Daarna weer alle basis instellingen gereset en nu gaat de stelmotor van de stationaire verstelling helemaal naar de andere uiterste, namelijk helemaal open(hoog toerental). Als ik met een scoop het signaal meet zie ik dat hij hem maximaal aanstuurt en zodra de eindstand is bereikt wordt de motor niet meer aangestuurd.

Als ik met een voeding de stelmotor op de stand zet dat deze net tegen de regelklep komt, zodat de stationaire schakelaar bedient wordt, gaat de motor alsnog naar de maximale waarde.

 

Zie ik wat over het hoofd of herkent iemand het probleem? Dan hoor ik het heel graag.

 

Uitgelezen met

KTS en TEXA

Foutcodes

P0505

Downloads (2)

  • corsa.jpg
  • corsa-2.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken