terugkerende problemen ABS

Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-D
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
170
Gepost: 15-04-2024 20:05
Professional

Rik53

Eigenaar
Garage Albers
Universeel

Lid sinds: 03-12-2012
9 bijdragen

We hebben een aantal problemen met de auto waaronder storingen in de abs, bij metingen met diagnose apparatuur geeft ie verschillende sensoren aan. Uiteraard vervangen net als allebei de wiellagers aan de voorkant.ook geeft de abs de storing U0415-00.   geeft bijvoorbeeld storing op rechts maar heeft links geen signaal rechts wel. Deze storing is om het uur aanwezig en verdwijnt.

Verder heeft de wagen een foutcode op de bcm unit U2116-71ft de auto storingen op meerdere motor systemen en heeft vermogen minder en houdt verder flink in. Dit is ontstaan sinds de eerste keer starten na de motor wissel.waaronder P2501-00 en brand het accu lampje hierdoor een wijst naar de aansturing van het lampje.

De laatste storing die momenteel aanwezig is is op de luchtmassa meter, dit component heeft wel een spanning gaande naar de sensor maar krijgt geen signaal terug.

Dit zou toeval kunnen zijn maar ik heb daar mijn twijvels over.

al deze fouten zijn begonnen na de motorwissel. 

Motorwissel na geklapte distributie, hierbij is ook een nieuw turbo en een nieuwe distributie en waterpomp geinstalleerd.

Mijn gedachte gaat momenteel richting de BCM unit die momenteel kapot zou kunnen zijn aangezien het de aansturende module is voor alle componenten waar storingen op zijn.

zou iemand mij een juiste richting opkunnen sturen of van hulp kunnen zijn met de oorzaak van de klachten.

 

 

Mvg,

 

R. albers

Garage albers

 

Uitgelezen met

bosch KTS

Foutcodes

P2501-00 U2116-71 U0415-00 C0035 C0040

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken