gordelspanner alarm

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vivaro
Type
Vivaro
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/5
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
2116
Gepost: 05-10-2015 11:41
Professional

Hyperhans

technicus
Hyperpro
Anders/Overig

Lid sinds: 11-04-2015
7 bijdragen
Het gaat om een opel vivaro 2007 De lampjes van de airbag alarm indicatie blijven branden, na uitlezen blijken de gordelspanners van de passagiers (bank) kant de weerstands waarde te hoog te zijn na wat googelen wordt vaak aangeven dat de stekker onder de bank vaak problemen gaf advies was inspuiten met contact spray hielp dit niet de stekker er tussen uitknippen en door solderen, beide gaven geen resultaat gordelspanners lijken in orde er is geen aanrijding geweest de lampjes gingen spontaan aan af en af en toe zomaar weer uit, nu echter blijven deze permanent branden er zitten 2 gordelspanner in deze bank welke in serie met elkaar zijn doorverbonden ,tegen wat adviezen in kon ik de verleiding niet weerstaan om deze toch even door te meten, iedere gordelspanner meet precies 2,9 ohm dus in serie samen 5,8 ohm niet echt een hoge weerstand lijkt me heb om wat te proberen wat weerstanden geplaatst, in plaats van de gordelspanners 3 ohm 6 ohm en 10 ohm maar hij blijft aangeven dat de weerstand te hoog is .??? bij mij rijst dan de vraag zit er nog een connector hogerop in het circuit wat e.v.t. de oorzaak( bv een hoge overgangs weerstand )zou kunnen zijn en waar zit die dan,? iemand hier wat ervaring mee?

Gemeten

2x 2.9 ohm per gordelspanner de stekker ,gordelspanners ,stekker in gespoten met contact spray ,en uiteindelijk doorgesoldeerd

Uitgelezen met

autolinkal519

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken