z18xe hikt bij deellast

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-A
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/11
Brandstof
Benzine
Reacties
24
Bekeken
1755
Gepost: 03-11-2014 08:59
Topmonteur

marc1123

Autotechnicus
A&M AutoTech
Universeel

Lid sinds: 26-03-2012
737 bijdragen

hallo

 

hier een zafira die een paar weken terug binnen kwam dat hij bij deellast hikt, toen was de storing die er in stond voltage te laag van de lambda sensor achter de kat, hiervan was de stekker groen, deze schoongemaakt en leerwaardes gereset maar naar een dag was het weer hikken.

sensor kwam eerst niet boven de 300 mv uit, toen de sensor maar vervangen nu geeft hij rond de 600 mv aan maar pendelt wel een beetje. storing en leerwaardes gewist en weer laten rijden.

na 2 dagen weer hikken nu blijft de foutcode van de 2e sensor wel weg dus dat is verder het probleem niet

1,5 jaar geleden is luchtmassa meter vervangen en deze is nu voor de zekerheid weer vernieuwd. en een jaar terug hadden we ook het hik probleem maar toen was de gasklep vies en dat gaatje verstopt. dat is nu nog steeds brandschoon.

 

het enige probleem dat ik nu nog kan vinden is dat het spruitstuk 2 scheuren heeft en als je goed luistert hoor je hem ook lekken als je bij stilstand wat gas geeft.

zou ik gewoon het spruitstuk moeten vervangen of moet ik nog even verder zoeken? want een kat is redelijk veel geld.

 

mvg marc

Gemeten

luchtmassa meter, gasklep, 2de lambdasonde

Uitgelezen met

launch

Foutcodes

nu geen meer

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen