206 1.4 Slaat niet aan + diverse storingen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/6
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
3678
Gepost: 28-02-2013 08:59
Professional

William88

medeeigenaar
Van eck automobielen
Universeel

Lid sinds: 08-09-2011
225 bijdragen

Goedemorgen!

Wij hebben hier een 206 1.4 staan, deze wil niet aanslaan.

Het zou heel toevallig kunnen zijn, maar er werken nog meerdere dingen niet zoals, de alarmlichten, knipperlichten, binnenverlichting, het piepertje van hee je bent vergeten je lampen uit te doen of je hebt je sleutel erin laten staan, de centrale vergrendeling werkt niet, en de motor ecu is met geen mogelijkheid uit te lezen geprobeerd met meerdere apparaten (de airbag ecu wel).

Even over het niet aanslaan, De auto vonkt niet, ik heb het dubbelrelais gemeten deze werkt en geeft ook door de brandstofpomp loopt gewoon. Op de zekeringkast in de motorruimte heb ik overal spanning op en uiterraard zij alle zekeringen heel, ook de zekeringkast in de auto overal spanning op en ook alle zekeringen heel en hetzelfde geld voor de zekeringen in de bsi.

Na verschillende dingen hier gelezen en gecontroleerd te hebben heb ik gecontrateerd dat het motorlampje brand dus de ecu voeding krijgt. tevens krijgt de disbobine voeding en heb ik deze bobine ook voor de zekerheid nog uitgewisselt gehad met een bobine van een lopende auto hetzelfde geld voor de krukassensor allen zonder resultaat. draden van de krukassensor en bobine belast doorgemeten naar ecu maar dit is in orde. ook de ongevals schakelaar doorgemeten maar deze blijkt ook goed(als deze defect zou zijn zou de brandstofpomp niet werken). ook bij de distributie zijn er geen doorgeschuurde draden te vinden en de chip zit ook nog in de sleutel.

Zelf denk ik aan een defecte bsi omdat er meedere fucties niet werken en alles wat niet werkt met de bsi verbonden in voor zover ik heb kunnen vinden, maar ik heb hem losgehaald en goed bekeken maar ik zie geen gekke dingen en hij klikt ook gewoon als ik het contact inschakel.

Wat denken jullie?

Alvast bedankt!

Uitgelezen met

Launch+Snapon

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen