olieniveau wordt niet goed aangegeven.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
2912
Gepost: 13-10-2010 21:10
Topmonteur

iwan

Diagnose technicus
Autobedrijf Wout Bouman
Universeel

Lid sinds: 04-09-2008
6338 bijdragen

Bij deze 206 MUX wordt het olieniveau niet goed weer gegeven. Bij contact aanzetten knipperen de streepje (----) van olieniveau.

Gemeten

De niveausensor is vervangen. Echter bij het uitlezen van de BSI geeft deze als niveau 255% aan. Wij hadden de weerstand van de sensor (los)gemeten. Dit hebben we ook op de stekker van de BSI gemeten. Beide geven 10 a 11 Ohm aan. Dus wij hebben de bedrading als goed beschouwd. Doordat de BSI die 255% gaf hadden wij zoiets dat de BSI niet de juiste conclusie steld. Vandaag de BSI vervangen en alle configuraties weer goed gezet. Helaas is het probleem hetzelfde gebleven. In de bijlage staat een schema van hoe de bedrading loopt. Hij gaat ook door de zekeringkast voorin, maar dat is alleen een doorverbinding. Ik heb nu een paar vargen: 1) Zou je iets moeten meten van spanning op de sensor of is het alleen een weerstand of heeft het met de geleiding te maken van de olie? 2) Is 255% een waarde die ergens voor staat (onderbreking/kortsluiting oid) 3) er schijnt iets te zijn dat je het contact 5x aan moet zetten en tussen elke keer een paar minuten moet wachten om die sensor in te leren oid? Kent iemand die procedure. Mooie van het verhaal. Had even nog de oude BSI terug gezet en toen gaf de indicatie gewoon rondjes aan??? Echter op dat moment lag de sensorstekker los!!! In de BSI oud en nieuw blijft de waarde altijd 255% Ik hoop dat iemand mijn kan helpen.

 

Olietemp zit er niet op.

Uitgelezen met

DEC superscan

Foutcodes

887 olieniveau circuit

Bijgewerkt door iwan op 13-10-2010 21:11

Downloads (1)

  • olieniveau.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken