Piepen/gillen tijdens rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/7
Brandstof
Benzine
Reacties
28
Bekeken
7496
Gepost: 19-02-2014 15:16
Topmonteur

erwin20vt

Chef werkplaats
Universeel

Lid sinds: 23-09-2010
2473 bijdragen

 Hallo,

Wij hebben hier een peugeot 206 staan die spontaan tijdens het rijden begint te piepen, het klinkt een beetje als een druklager die goed kapot is.

Het lastige is dat hij op constante snelheid boven de 70 km/h dit begint te doen, soms heel even de andere keer moet je afremmen tot onder de 40 km/h dan is het weg.

Vanmorgen 15 km gereden en heeft hij het niet 1x gedaan, gister met de klant gereden en was toen constant aanwezig boven de 70 km/h.

op het moment dat het geluid aanwezig is maakt het geen verschil in welke versnelling hij staat, ook ontkoppelen maakt geen verschil.  Sturen en remmen eveneens geen verschil geluid blijft aanwezig.

Het is dus echt snelheids afhankelijk, de auto op de brug laten draaien op een snelheid van 90km/h en het probleem heeft zich dan ook 1x voor gedaan helaas niet lang genoeg om te plaatsen waar het weg komt.

het maakt niet uit of de auto warm of koud is.

bakolie eraf gelaten en deze was netjes aan peil en geen metaal gruis.

aandrijfas lager gecontroleerd een hier is ook niks aan te merken.

iemand dit wel is mee gemaakt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeten

N.V.T

Uitgelezen met

N.V.T

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen