Temperatuur te hoog

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/2
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
3681
Gepost: 24-01-2014 12:38
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

 Goedenmiddag,

bij deze 206 gaat om de 20 min. het motortemperatuur lampje branden en gaat de wijzer van de meter naar het rood toe.

Geen lucht in het koelsysteem aanwezig. Temperatuursensor vervangen op advies ANWB en ook waar ik gelijk aan zat te denken. Koelfan aangestuurd en werkt op lage en hoge snelheid. Koelfan slaat ook gewoon in bij 97 graden. Geen foutcode's in het systeem. 

ANWB is er ook bij geweest en kon ook niks vinden. Wij kunnen ook geen afwijkingen vinden tot nu toe.

Als melding naar boven komt rijd de klant gewoon door of zet de auto even aan de kant na een paar minuten zakt meter weer naar normaal en lampje gaat weer uit totdat er weer ongeveer 20 minuten verstreken zijn dan begint het weer opnieuw. Verder heeft klant geen problemen met de auto alles werkt verder naar behoren. Kachel en aircosysteem werkt ook perfect.

Ik heb het zelf nog niet meegemaakt en wil als er hier suggestie's komen een afspraak gaan maken met de klant om de auto te brengen en dan hang ik ook gelijk de WOW recorder eraan om te kijken wat er met de temperatuur gebeurt, maar zo ver zijn wij nog niet gekomen.

Hopelijk komen jullie nog met suggestie's?

Gr. Jeroen

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeten

nog niks

Uitgelezen met

WOW, Actia, PP2000

Foutcodes

Geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen