Autosleutel / plip / afstandsbediening eenmalig?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/2
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
442
Gepost: 18-01-2017 22:50
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3744 bijdragen

Niet specifiek voor deze Peugeot, maar algemeen voor de PSA wagens.

Wanneer je een nieuwe sleutel inleert, koppel je daar vervolgens een FOB aan (afstandsbediening). Heb nu al een paar keer meegemaakt dat deze sleutels defect raken; met name de PLIPS met 2 knoppen, dus niet de klapsleutels. Van deze auto bijv. deed hij het niet (bij een handelaar) en na plaatsen nieuwe batterij (meerdere geprobeerd, Varta o.a. voltage iets boven 3v.) en schoonmaken kreeg ik op de test appar. weer een signaal. Daarna gesynchroniseerd met de auto (op contact, A knop indrukken). Vervolgens enkel werkende FOB dichtbij de receiver en wel naast de auto wanneer je stevig aandrukt van onder de sleutel. Slechte contacten in de sleutel. Is niet de Com2000 zoals vaker door mensen gesuggereerd wordt.

Wil dan liefst alleen de elektronica van de afstandsbediening in de sleutel vervangen, maar volgens mij kan dat niet? Je moet dan een geheel nieuwe sleutel programmeren en daar meteen de FOB weer aan linken? Die link tussen sleutel (transponder) en FOB is hard in het systeem opgeslagen en kan niet verwijderd worden denk ik?

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen