Peugeot 406 Remmen komen niet goed los

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
406
Type
406
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
8565
Gepost: 11-05-2008 12:41
Professional

hempie

Lid sinds: 10-05-2008
17 bijdragen

De remdruk van mijn 406HDI break (110pk oktober 2001) loopt op met stijgende temperatuur dus na filerijden en stadsritten. De auto heeft rondom schijfremmen en een ABS systeem.
Het pedaal voelt in eerste instantie aan als bij een auto met trommelremmen die niet goed gesteld zijn.
Met andere woorden: Het pedaal zit een beetje dieper dan je zou verwachten bij een moderne auto met rondom schijfremmen die tenslotte altijd 'zelfstellend'zijn.
Wanneer de remmen warm zijn geworden komt het pedaal iets hoger te zitten en voelt het wat harder aan. De remmen reageren dan direct op een lichte pedaaldruk.
De remmen blijven dan ook aanlopen en wanneer ik de automaat tijdens het rijden in neutraal zet, komt de auto vanzelf tot stilstand.

De remvertraging is normaal en dus goed en bij een APK keruing waren er dan ook geen opmerkingen.
Ik heb de voorremslangen vernieuwd en de voorremklauwen gereviseerd. Geen resultaat. Wanneer de achteras belast wordt, met bagage en/of passagiers, treedt het effect eerder op.
De remdruk is pas weer tot normaal teruggelopen wanneer de auto enige tijd heeft stil gestaan en de remmen dus afgekoeld zijn.
De schakelaars boven het pedaal heb ik losgenomen om er zeker van te zijn dat het pedaal in zijn ruststand terug kan keren. Geen resultaat. Ook heb ik, op het moment dat het euvel weer optrad, de verbindingspen tussen pedaal en drukstift losgenomen om te controleren of de overdruk terug zou lopen en op die manier te testen of de compensatie-boring in de hoofdremcylinder wel voldoende vrijkwam. Ook nu weer geen resultaat.

De auto heeft GEEN mechanische remdrukregelaar op de achteras maar is voorzien van een electronische remdrukregeling. Ik neem aan dat die regeling is ingebouwd in de ABS-pomp, want ik kan nergens iets vinden dat op een remdrukregeling lijkt. 

De diverse dealers die ik het probleem heb voorgelegd hebben me de oplossing nog niet aan de hand kunnen doen.

Wat zou de oplossing kunnen zijn?

Bij voorbaat dank!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken