Blauwe rook

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Boxer
Type
Boxer
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
3934
Gepost: 04-06-2009 16:07
Professional

Coen


Anders/Overig

Lid sinds: 26-11-2007
9 bijdragen

Geachte meedenkers.

Ik heb een Peugeot Boxer 2.5 TD uit 1998. kilometerstand 130.000

Na het starten s'morgens komt er na een minuut blauwe rook uit de uitlaat. (olie?) na enkele minuten houdt dit op, ook als ik de stand van het gaspedaal verander (los laat of volgas geef) verandert het roken.

Na enkele minuten houdt het roken op en blijft dan de rest van de dag weg.

Soms komt het tijdens het rijden even weer terug maar dat is zelden.

Ik heb de stekker van de klep  van de carterontluchting welke tussen het kleppendeksel en luchtfilter zit los gehaald en het probleem leek opgeslost. Toen deze weer begon te roken heb ik de slang van de carterontluchting bij het luchtfilter ook los genomen. Mogelijk lekte de klep. Het roken bleef.. Ik heb touwens geen idee wat de stekker van de klep van de carterontluchting aanstuurd want de motor heeft geen ECU.

Nu zit ik te denken dat de afdichting van de lagers van de tubo misschien lekken (130.000 km) en als de turbo op toeren komt de olie, welke langs de lagers gelekt is gedurende de nacht , verbrand wordt.

Voordat ik nu de turbo ga vernieuwen, wil ik graag weten of iemand anders nog een sugestie heeft.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Coen.

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen