Expert 2.0 HDI slaat koud aan op 3 cilinders paar tellen en dan loopt hij goed

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Expert
Type
Expert
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/8
Brandstof
Diesel
Reacties
36
Bekeken
1570
Gepost: 21-02-2016 16:55
Professional

AutobedrijfSchepens

Lid sinds: 12-10-2009
43 bijdragen

Goededag,

 

Wij hebben een Peugeot Expert 2.0 16v HDI bijgekocht met een defecte verstuiver. Later bleek er een zuiger gesmolten ipv een defecte verstuiver. Motor is compleet gereviseerd. Nieuwe zuigers + zuigerveren, kleppen, klepgeleiders, hydraulische stoters, tuimerlaars e.d. Nu is het probleem dat hij als hij een nacht gestaan heeft aanslaat op 3,5 cilinder (je moet dan langer starten) en hij rookt dan grijs/wit, en als hij een paar tellen gelopen heeft loopt hij goed. Je hebt dan geen problemen meer en het roken is ook over tot dat hij weer een uur of 5 stil heeft gestaan.

 

We hebben de gloeibougie's en aansturing gecontroleerd, Auto heeft geen fouten, Verstuivers getest en deze zijn OK, Brandstofpomp was slecht deze is gereviseerd, Aanvoer slangen van de brandstof er tussen uit gehaald evenals tijdelijk de brandstoffilter, maar ook geen resultaat. Knijpbal blijft hard als je hem 's morgens weer wil starten

 

Heeft iemand van jullie dit toevallig al eens aan de hand gehad?

Gemeten

Verstuivers, uitgelezen, gloeibougies

Uitgelezen met

Autocom + Peugeot Planet

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken