probleem bij vernieuwen BSI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Partner
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
3627
Gepost: 05-02-2009 17:19
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Vanwege een onwillige, stug doorgaande ruitenwisser, ook bij contact uit en schakelaar losgekoppeld, is de BSI vernieuwt. Probleem met de Rwisser is verholpen, maar motor slaat niet meer aan.

Juistheid startcode vooraf gecontroleerd op/ bij vervangingsonderdelen "sleutel inleren" bij oude BSI en is correct.

Nieuwe BSI is op VIN besteld, en geinstalleerd via menu vervangingsonderdelen ISC en instellingen gecontroleerd/ingesteld aan hand van uitgeprinte configuraties.

Onder meting gegevens in nieuwe BSI onder antistartcode systeem staan alle 2 sleutels als ingeleerd en alle gegevens in dit hoofdstuk zijn goed, alleen achter "EBE geblokkeerd" staat ...ja.

Diag ook al geprobeert, maar krijg em niet aan de praat.

Accuspanning is in orde.

Na poos rust met losgenomen accuklem, geeft systeem aan: nieuwe BSI, en wekt de indruk dat BSI nog moet worden geconfigureerd enz.

Storing in nieuwe BSI. permanente storing verbinding EBE motor.

Het vreemde is, dat we ca 2 maanden terug voor een andere garagehouder ook "even" een nieuwe BSI zouden monteren...eveneens in een partner!

Het liep precies zoals deze....nadien niet meer aan willen slaan.

Na tig pogingen, wachten, opnieuw BSI aanmelden, accu los, sleutels opnieuw inleren, stekkers EBE los, oude BSI terug, nieuwe BSI weer terug enz. enz. zagen we dat EBE niet meer geblokkeerd stond en liep de motor ook weer.

Nu dus eenzelfde geval, maar ben nu al een halve dag aan k*tten, zonder resultaat.

Wie weet wat we fout doen?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken