Lambda sonde blijft stat. hangen op 0mv

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane I
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
19
Bekeken
3298
Gepost: 27-11-2010 22:53
Topmonteur

Chef

Lid sinds: 02-10-2008
4465 bijdragen

Hoi Collega's

 

Ik wil vast het volgende probleem aan jullie voorleggen,

 

Deze renault megane kwam binnen met de klacht dat hij afslaat tijdens afremmen, ook bleek de kat flink te rammelen, dus eerst de kat vervangen (de oude bleek totaal gesmolten te zijn).

Na het uitlezen zitten er 2 storingen in, lambda sonde onderbreking / kortsluiting en een storing op de mapsensor, heb de exacte foutcodes helaas niet genoteerd.

(De bedrading van de lambda sonde is 3/4 jaar geleden al eens gerepareerd, signaaldraad had toen teveel weerstand, hier is een draad bij getrokken, en de sonde zelf vervangen door een nieuwe, toen liep de auto goed en was storings vrij.)

 

De lambda sonde werkt echter gewoon naar behoren en het signaal komt ook netjes bij de ecu aan, dit via meetwaardeblok en losse multi-meter gecontroleerd, echter blijft de lambda sonde stationair 0mv aangeven, arm dus, dit komt ook overeen met de 4-gas meting deze is stationair CO 0, CO2 12.51, HC 3, O2 3.35. aan de uitlaat zijn geen lekkages te vinden.

 

Bij een aantal gas stoten kort achter elkaar zie je dat de lambda sonde wel even gaat pendelen tussen 0.1 tot 0.8V, ga er dus vanuit dat de sonde zelf goed is.

Deze auto krijgt een belastings signaal van de MAP sensor, deze geeft stationair 340hpa aan en gaat bij een gasstoot richting 900hpa, ook heb ik deze gewisseld met een map sensor van een goedlopende auto, dit gaf ook geen resultaat.

Heb dit alles vrijdag middag om half 6 nog "snel" geconstateerd / gemeten) en de auto komt dinsdag a.s. terug voor verdere diagnose, zal dan ook de exacte foutcodes en eventuele aanvullende info melden.

Maar als jullie alvast tips voor me hebben, graag.

 

 

Gemeten

Lambda singaal, signaal map sensor

Uitgelezen met

bosch kts 650

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken