Motor slaat af stationair

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T5
Uitvoering
2.0 300 Trendline
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
224
Gepost: 05-05-2024 08:52
Professional

jeroender


Anders/Overig

Lid sinds: 26-06-2022
15 bijdragen

Goedemorgen,

Op vakantie met onze eigen vw T5 benzine (2.0 axa motor, handgeschakeld) heb ik problemen bij het stationair draaien. Met m'n obd dongle op de telefoon komen er geen storingscodes naar voren, voor de zekerheid even uit laten lezen bij een dealer maar ook daar geen storingen te vinden.

Het probleem is het volgende, (in ieder geval bij een warme motor) zodra je tot stilstand komt (bijv. bij een stoplicht) en de motor naar stationair toerental zakt slaat hij af. Vervolgens wil hij niet meer aanslaan, wacht je even (soms 1 minuut, soms langer) dan slaat hij direct wel aan. De motor loopt verder netjes als hij loopt, heeft ook vol vermogen en tijdens het rijden merk je niks raars. 

Ik vroeg me af of iemand een tip heeft, er zijn niet veel van dit type, dus wellicht anders bij een andere 2.0 liter vw benzine motor uit deze bouwjaren? Ik ga bij thuiskomst uiteraard zelf meten etc, maar dacht wellicht kan ik tijdens de vakantie iets vervangen waardoor de terugreis wat minder gestrest is :-)  Alvast bedankt!

nb km stand is de kmstand van het motorblok, auto heeft 260000km

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken